Prepojte reštauračný systém a donášku s prepravnými spoločnosťami

Reštauračný systém moderného gastropodniku by mal jednoznačne ponúkať aj donášku jedla. Ako to však celé vyriešiť po logistickej stránke? Jednou z možností je využitie služieb kuriérskych a prepravných spoločností.

Rozvoz jedál ako dôležitá súčasť reštauračného systému

Skutočnosť, že rozvoz jedál by mal byť súčasťou reštauračného systému každej modernej reštaurácie, potvrdzuje aj pandemická situácia. Tá nemilosrdne vyselektovala gastropodnikateľov do dvoch skupín. Zatiaľ čo členovia tej prvej dokázali neľahkú situáciu ustáť, pre druhú skupinu predstavovala kríza existenčné problémy. No a v oboch prípadoch zohral nesmierne dôležitú úlohu práve rozvoz jedál, konkrétne jeho prítomnosť, resp. neprítomnosť v danej prevádzke.

Prečo je donáška jedla taká dôležitá?

Situácia počas pandémie donútila gastropodnikateľov presunúť svoj biznis z priestorov reštaurácie doslova a do písmena do obývačiek zákazníkov. Buď ste teda ponúkali donášku jedla, alebo ste zrazu skrátka neexistovali na mape.

Podniky, ktoré mali v tom čase už zabehnutý rozvoz, sa dokázali danej situácii prispôsobiť. Reštaurácie, ktorých skúsenosti s donáškou jedla boli prakticky nulové, to však mali podstatne zložitejšie. Na rozvoz jedál totiž potrebujete minimálne jedno auto plus pracovnú silu. A ani jedno z toho nie je zadarmo. Na druhej strane táto logistika sa dá „obísť“ vďaka kuriérskym a prepravným spoločnostiam.

Reštauračný systém prepojený s prepravnými spoločnosťami

Existujú kuriérske a prepravné spoločnosti fungujúce ako online platformy, s ktorými dokážete prepojiť váš reštauračný systém. Vo výsledku to bude vyzerať asi tak, že bez vlastného auta a šoféra budete mať zastrešenú donášku jedla. Ako príklady môžeme uviesť či už firmy Wolt a Bolt, alebo aj platformu Bistro.sk.

Ako to funguje?

Celé si to predstavte ako jednu veľkú sociálnu sieť, v rámci ktorej fungujú kuriéri aj taxikári daných spoločností. Tí majú nainštalovanú aplikáciu, vďaka ktorej vedia rýchlo zareagovať na dopyt reštaurácie po rozvoze jedla v ich okolí. Čiže vy v reštaurácii prijmete objednávku od vášho zákazníka, nachystáte jedlo, na vybranej online platforme zadáte dopyt po rozvoze a kuriér, resp. taxikár si od vás vyzdvihne objednávku, ktorú doručí koncovému zákazníkovi. No a pokiaľ používate vhodný reštauračný systém, napríklad iKelp POS Mobile, všetky spomínané procesy sa budú diať automaticky – vy nemusíte robiť prakticky nič. Možno len sledovať, ako sa vám vďaka rozvozu jedál zvyšujú tržby. A čo je obzvlášť potešujúce, využitím kuriérskych systémov v kombinácii s tým správnym softvérom sa to celé dá rozbehnúť s nulovými vstupnými nákladmi a veľmi jednoducho – takmer „na jeden klik“.

Komu sa oplatí prepojiť reštauračný systém s prepravnými spoločnosťami?

Podnikateľov, ktorým sa oplatí prepojiť reštauračný systém a donášku jedla s prepravnými spoločnosťami, môžeme zaradiť do dvoch kategórií. V ideálnom prípade by však malo ísť o reštaurácie vo väčších mestách, kde je hustota obyvateľstva schopná generovať dostatočnú frekvenciu objednávok, aby bolo takéto prepojenie skutočne výhodné.

Komu sa teda oplatí prepojiť reštauračný systém s prepravnými spoločnosťami?

  • Začínajúcemu podniku – napríklad reštaurácii z garáže, ktorá nemusí od samého počiatku riešiť kúpu auta, najatie šoféra a ďalšie s tým súvisiace náležitosti.
  • Akémukoľvek existujúcemu podniku, ktorý chce začať s rozvozom – napríklad reštaurácii, ktorá chce rozšíriť záber svojho podnikania o donášku jedla, no zároveň nechce spočiatku investovať do kúpy auta a ďalšieho zamestnanca.

Tip na záver: Keď sa rozhodnete pre využitie rozvozu jedla od spoločností ako Bistro.sk, Wolt, Menučka alebo Bolt , odporúčame vám reštauračný systém iKelp POS Mobile. Keďže je prepojený so všetkými dominantnými poskytovateľmi podobných služieb na území Slovenska a Česka, pomôže vám zefektívniť celý proces napríklad aj tým, že dokáže zastrešiť online objednávanie. Vás teda odbremení od nutnosti vybavovania telefonických objednávok, čím ušetríte nemalé množstvo času.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard