Jak mohou smart hodinky a inteligentní náramky zefektivnit obsluhu?

Věděli jste, že na základě zjištění studie, kterou měli pod palcem výzkumníci z Eurostatu, nosilo v roce 2020 smart hodinky, resp. inteligentní náramky až 35 % Čechů a 25 % Slováků? Ptáte se, jak toto téma souvisí s gastro průmyslem? Odpovědi se skrývají v inteligentních technologiích a aplikacích, které můžete do vašeho podnikání zavést i vy. Skvělými příklady jsou zejména funkce Inteligentní stůl a Mobilní číšník.

Rostoucí popularita smart hodinek a inteligentních náramků

Ať se vám to líbí, nebo ne, technologie hýbou světem. Krásně je to vidět například na smart hodinkách a inteligentních náramcích, které se staly nedílnou součástí životů mnoha lidí napříč celým světem. Co stojí za rostoucí popularitou těchto moderních zařízení?

Do popředí je tlačí zejména rychlá doba a uspěchaný životní styl. Smart hodinky a inteligentní náramky však dokážou zmírňovat stres – a to například tak, že zbavují své nositele nutnosti vytahování smartphonu z kapsy, batohu či kabelky při každém telefonátu nebo každé zprávě. Na základě našich dlouholetých zkušeností vidíme nesporné benefity těchto zařízení nejen v osobním životě, ale zejména v souvislosti s profesním životem. Jako příklad uvedeme gastro segment, v kterém jsme nejvíce doma.

Platenie pomocou smart hodiniek

Rychlá a jednoduchá obsluha

Jednou z nejhorších zkušeností, jaké může zákazník zažít ve vašem podniku, je jeho nepovšimnuté a zároveň vyčerpávající mávání na obsluhu. Musíte si uvědomit, že jako hlava restaurace nebo kavárny máte do určité míry zodpovědnost za své hosty. Měli byste se proto vžít do jejich životů. Co když někdo potřebuje rychle zaplatit, protože někam opravdu pospíchá? Co když se potřebuje obsluhy zeptat na důležitou otázku? Právě proto byste měli vašim zákazníkům dopřát špičkové a rychlé služby. No a v tomto bodě se dostáváme k smart hodinkám a inteligentním náramkům. I nimi můžete zrychlit obsluhu ve vašem podniku.

Inteligentní stůl, Mobilní číšník a smart hodinky – zaručeně fungující trojice

Začneme funkcí Inteligentního stolu. Právě ní dokážete eliminovat nepovšimnuté a vyčerpávající mávání vašich hostů. Jednoduše a rychle si přivolají obsluhu z pohodlí jejich židle, kdykoliv to budou potřebovat. Žádný stres, žádný shon. To je však pohled hosta. Jak to ale vnímá samotná obsluha?



Obsluha dostane v této situaci upozornění na zařízení, v kterém „běží“ druhá důležitá funkce – Mobilní číšník. Může jím být například firemní či osobní smartphone, případně tablet. Obsluha si toto zařízení pravděpodobně vytáhne z kapsy, případně zvedne z pultu a podívá se na dané upozornění. Opět rychle, jednoduše a bez stresu a shonu. Ještě stále to ale jde vyšperkovat.

V době, kdy váš podnik lidově řečeno „praská ve švech“ a váš personál si nemůže ani vydechnout, představují i takové drobnosti, jako například vytažení smartphonu, „ztracený čas “. Přesně v této situaci dokážou smart hodinky a inteligentní náramky přímo úžasně doplnit funkce Inteligentního stolu a Mobilního číšníka. Číšníkovi totiž stačí letmý pohled na hodinky či náramek, které jsou propojeny s Inteligentním stolem, a hned ví, co se od něj očekává. Vezměme si například takovou situaci: číšník jde k baru sebrat dvě Kofoly pro zákazníky ze stolu č. 4 a cestou se pohledem na hodinky dozví, že zákazník od stolu číslo 5 chce platit. Rovnou s těmi dvěma Kofolami ke stolu č. 4 sebere i účtenku pro stůl č. 5. Tím ušetří čas i své síly, protože nemusel dvakrát absolvovat stejnou trasu. Ušetřené minuty může využít například na milý úsměv nebo nabídnutí nápoje či dezertu dalším zákazníkům, čímž ještě i zvýší celkové tržby a spropitné pro sebe.

 Smart hodinky - displej s objednávkou

Jaké jsou vaše možnosti?

Tyto funkcionality můžete využít ve váš prospěch i v návaznosti na výše zmíněný výzkum. Pokud vaši zaměstnanci patří ke zmiňovaným 35 %/25 % , zefektivnění a zrychlení jejich práce máte navíc bez případné investice do smart hodinek a inteligentních náramků. Na druhé straně, pokud takovými zařízeními nedisponují, můžete je do vaší provozovny směle a beze strachu zakoupit. V kombinaci s Inteligentným stolem a Mobilním číšníkem vytvoří trojici, jejíž úspěch na sebe nenechá dlouho čekat.

Video „Inteligentní stůl – objednávka, online platba, hodnocení obsluhy z pohledu hosta v iKelp POS Mobile (s obsluhou)“:

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard