Rozhovor s Dominikou Tvrdoňovou: „Zkušenosti našich kuchařů se promítají na prázdných talířích.“

Péče o restaurační zařízení, resp. zabezpečování jeho chodu, není žádná procházka růžovou zahradou. Tím spíš když je provozoven vícero. Své by o tom bezpochyby uměla vyprávět paní Dominika Tvrdoňová, která má na starost hned tři restaurační zařízení.

Dominika Tvrdoňová: „POS Mobile je propracovaný software s množstvím funkcí.“

Jak jsme uvedli hned v úvodu, paní Tvrdoňová je zodpovědná dokonce za tři provozovny, přičemž všechny sídlí v Šuranech na Slovensku. Konkrétně jde o Pizzerii Rioba, Pizzerii Rioba Express a Asian Food Restaurant.

Paní Tvrdoňová, hned na úvod bychom vám chtěli poděkovat, že jste souhlasila s tím, že se s námi podělíte o své zkušenosti. Protože se staráte o tři restaurační zařízení, což není úplně běžným jevem mezi majiteli a provozovateli, zajímali by nás vaše začátky v této oblasti.

Jak jste se dostala ke gastroprůmyslu? Co vás vedlo k tomuto způsobu podnikání?

Děkuji za vaše oslovení a zájem o náš gastropříběh. Protože jsem vyrůstala v rodině, kde bylo podnikání denní rutinou, nevyhnula jsem se tomu ani já. Rodiče totiž vlastní penzion, ve kterém jsme celá rodina okusili chuť gastronomie poprvé. Už tenkrát jsem věděla tělem i duší, že právě tohle mě baví. V roce 2009, tedy ve svých dvaceti letech, jsem se rozhodla pracovat na něčem svém a nebýt závislá na rodičích. A tak jsem si otevřela malou pizzerii s rozlohou 80 m², kde jsem měla jen jednoho zaměstnance. Celé dny, týdny, měsíce i roky jsme měli před sebou. Mluvím v množném čísle, protože se svým manželem, který začal nejdříve pizzu rozvážet, jsme to dotáhli až do momentálního stavu firmy, která má přes čtyřicet zaměstnanců. I když je pro mě velkou prioritou rodina, máme dvě menší děti, které potřebují jak mámu, tak tátu, je někdy dost náročné odložit práci a věnovat se jen a jen rodině. Ale když člověk chce, tak to jde.

Co byste nám řekla o svých třech provozovnách – tedy Pizzerii Rioba, Pizzerii Rioba Express a Asian Food Restaurant?

Všechny provozovny se nacházejí v jednom městě, v jedné ulici, v jednom dvorním traktu. Pizzeria Rioba je základ naší firmy. Věřím, že když potkáte tým šikovných lidí, i takhle může vypadat prosperující podnik. Nejsme klasická restaurace, protože nemáme v nabídce běžná jídla po celý den. Ty nabízíme jen v rámci obědů. V naší celodenní nabídce najdete jen pizzu a těstoviny. Pizzerii Rioba Express jsme se rozhodli otevřít, protože se návštěvnost stále zvyšovala. Jako firma jsme museli reagovat na poptávku, proto jsme provozovnu rozšířili na 200 m². Pizzeria Rioba Express tak urychlila donášku jídel. Provozovnou Asian Food Restaurant jsme vykryli díru na trhu v rámci našeho města. Protože taková provozovna se u nás ve městě nenacházela, chtěli jsme zkusit něco úplně jiného. Spojení asijské kuchyně se slovenskou kulturou a spolupráce s vietnamským šéfkuchařem, která fuguje do dnešního dne, byla dobrá volba.

 

Sice jste už něco naznačila, ale jaká jídla si můžou vaši zákazníci u vás, resp. z pohodlí domova nebo práce, objednat?

V Asian Food Restaurant si naši zákazníci můžou objednat jídlo online na donášku nebo si ho můžou vychutnat v reprezentačních prostorech naší provozovny, kde je uvítáme v orientálním stylu restaurace s příjemnou vietnamskou hudbou. V nabídce máme nejen tradiční asijská jídla a všechny druhy nudlí, ale i nestárnoucí slovenské klasiky. Z Pizzerie Rioba si může zákazník z pohodlí domova objednat jídlo online až ke svým dveřím. Pizza, kterou pečeme na dubovém dřevě při vysoké teplotě, je ve velké míře nejprodávanějším produktem naší provozovny. V Pizzerii Rioba Express máme v nabídce kusový prodej pizzy, kterou si můžete vzít s sebou. Kromě toho ale nabízíme i originální francouzské palačinky podle tradiční receptury. Velké šamotové pece vytopené kvalitním dřevem umožňují našim produktům neztrácet na kvalitě.

Kdybychom si chtěli objednat dobrý a vydatný oběd, jakou specialitku byste nám doporučila?

Kdybyste měli chuť na klasický oběd, určitě bychom se zaručili za každé jídlo na obědovém menu, protože zkušenosti kuchařů se promítají na prázdných talířích. Pizza je dělaná tzv. hand-made – každá jedna je ručně vyrobená z čerstvého těsta. Navíc kvalitní suroviny zaručí tu neskutečnou chuť, kterou všichni tak moc milujeme. V Asian Food Restaurantu je úplnou topkou ostrá kyselá polévka doplněná mladou cibulkou podle originální receptury, jíž mají kuchaři jako know-how tajemství. Pro zákazníky, kteří mají rádi asijskou kcuchyni, bychom doporučili Bun Bo Nam Bo. Toto spojení hovězího masa s rýžovými nudlemi a čerstvou zeleninou je kombinací chutí, jež stojí za to vyzkoušet.

 

Když už jsme načrtli objednávání, na chvíli u něj ještě zůstaneme. Je nám jasné, že objednávání, zpracování objednávek, výdej jídel a jejich rozvoz musí fungovat jako švýcarské hodinky. Jinak to není ani s následnou evidencí. Jak to zvládáte? Obzvlášť z toho důvodu, že nejde o jednu, ale tři provozovny.

Ve všech provozovnách používáme software POS Mobile, díky kterému je komunikace mezi nimi téměř bezproblémová. Tento propracovaný software s množstvím funkcí úplně vyhovuje našim požadavkům. Takhle si představuji, že vám má něco ve firmě pomoci, ulehčit práci a zvýšit obrat, přičemž máte vše stále pod kontrolou. POS Mobile je software, který skutečně dokáže pomoci firmám i při běžných starostech.

Abychom nezůstali jen u technických záležitostí, zkusíme situaci o něco odlehčit. Máte do budoucna ambice dále rošiřovat a zúročovat své podnikatelské zkušenosti, například otevřením dalších podniků nebo provozoven?

Když chceme stát nohama pevně na zemi a jsme v první řadě rodiče, musíme se věnovat svým dětem. Novým projektům a výzvám se však bránit nebudeme.

Paní Tvrdoňová, ještě jednou vám děkujeme za čas, který jste nám s takovou ochotou věnovala. Přejeme vám hodně spokojených zákazníků. Chtěla byste ať už jim, nebo našim čtenářům něco vzkázat? Nebo možná přidat nějakou podnikatelskou radu na závěr?

Určitě bych chtěla vzkázat všem čtenářům, kteří mají svůj podnikatelský sen, aby si šli za svým cílem, protože nic není nemožné. Moc děkuji a přeji krásný den.

Besteron VISA, MasterCard