Víte, co je Kitchen Display System? Jak vám může usnadnit práci?

Chaos v kuchyni je něco, co nechce zažít snad žádný majitel nebo provozovatel restaurace, bufetu nebo foodtrucku. Když totiž nastane, jste jen krůček od nespokojenosti vašich zákazníků. Většinou bývá příčinou zapomenutých, pozdních nebo popletených objednávek. Nemluvě o tom, že váš personál je v takových případech plný negativních emocí. Jak tomu všemu předcházet? Skvělým řešením může být Kitchen Display System. Prozradíme vám, jak si ním můžete usnadnit práci i ve vašem podniku, především v kuchyni.

Jak to vypadá ve vašem podniku?

Vezmeme to ale pěkně popořadě. Nejprve se podíváme, jak to vypadá ve vašem podniku. Mluvíme o objednávání, přípravě jídel a vydávání hotových objednávek.

Začínáme objednáváním

Zapisují si vaši číšníci objednávky na papírek a pak je nosí za bar a do kuchyně? Nebo používají Mobilního číšníka? Případně si u vás hosté objednávají u objednávkového okénka? V zásadě je to úplně jedno. Proč? Vysvětlíme si to za barem a v kuchyni.

Pokračujeme za bar a do kuchyně

Bez ohledu na to, jakým způsobem se objednávky vašich hostů dostanou za bar nebo do kuchyně, se z nich stávají takzvané bony. Většinou mají podobu ručně psaných nebo tištěných papírků, které se následně řadí na stůl nebo magnetickou tabuli podle času objednání. Ano, přesně tak, jak to můžete vídat například i ve filmech. Kuchyně podle nich ví, v jakém pořadí má chystat jednotlivé objednávky.

Končíme u zákazníka

Když je objednávka připravena, číšník ji převezme a odnese zákazníkovi. V případě bufetů nebo foodtrucků, které fungují na principu výdejních okének, dojde buď ke svolání čísla objednávky, nebo v lepším případě k jeho zobrazení na displeji.

Je to takhle v pořádku?

Většina restauračních zařízení by vám řekla, že ano. Proč by také ne, když fungují pravděpodobně stejně. To ale neznamená, že to nejde dělat mnohem efektivněji. Takový scénář má totiž i svá negativa.

Představte si, že se vám v době polední nebo večerní špičky v kuchyni objeví 20 a více bonů. Nehledě na to, že se papírky mohou kdykoliv rozházet, je třeba poukázat na jejich obrovskou neefektivnost. Co tím myslíme? Například: V jednotlivých bonech se mohou skrývat stejná jídla, případě přílohy. Dejme tomu, že fritéza připravuje jednu porci hranolek z první objednávky, přičemž ani netuší, že v desáté nebo dvacáté objednávce v pořadí také figurují hranolky. Namísto toho, aby se chystaly všechny hranolky najednou, se budou chystat neefektivně – po jedné porci.

Chyba kuchyně? Neřekli bychom – ta totiž pracuje podle svých možností. Chyba managementu a organizace, resp. nedostatečné technické vybavení? To spíš. Jak to tedy jde dělat efektivněji? No a přesně v tomto bodě se dostáváme k řešení, které představuje Kitchen Display System.

Kitchen Display System jako hrdina každé kuchyně

Laicky řečeno, Kitchen Display System představuje jakousi moderní náhradu ručně psaných a tištěných bonů. Díky němu se všechny bony zobrazují přehledně na obrazovce – v pořadí, v jakém vznikly. Dokonce u nich můžete vidět, kolik času uběhlo od jejich vytvoření. Nestane se tak, že by se vám jednotlivé bony v kuchyni rozházely. A už vůbec se nestane, že by vaše kuchyně pracovala neefektivně. Kitchen Display System totiž dokáže spočítat, kolik stejných jídel, případně příloh, figuruje mezi bony. Členové kuchyně tak budou vědět, že nemají připravovat jen jednu porci hranolek, ale třeba rovnou tři.


Kitchen Display System. Zdroj: iKelp

Vlastní Kitchen Display System v každé sekci kuchyně

Pokud vlastníte nebo provozujete velké, resp. často navštěvované restaurační zařízení, mohla by vás zaujmout myšlenka více displejů do jedné kuchyně. Máte-li kuchyň rozdělenou na sekce – například na sekci příloh, omáček a podobně – doporučujeme vám displej do každé sekce zvlášť. Zefektivníte tak procesy přípravy jídel v maximální možné míře. Členové vašeho personálu totiž nebudou muset běhat tam a zpátky k jedné obrazovce, přičemž se budou moci soustředit na práci.

Automatické propojení s Bufetovým systémem a výdejem jídel

Jako bonus na závěr vám prozradíme, že funkcionalita Kitchen Display System automaticky spadá pod váš Bufetový systém. Že ho ještě nevyužíváte? Tak to musíte velmi rychle změnit! Netušíte totiž, o co všechno přicházíte. Kitchen Display System pracuje naprosto dokonale například s funkcí výdejního displeje. Jakmile kuchyň dokončí přípravu jídla a klikne na tlačítko hotovo, zákazník ví, že si může svoji objednávku vyzvednout. Tuto informaci obdrží buď prostřednictvím obrazovky – výdejního displeje na provozu, nebo přes svůj mobilní telefon.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard