Polední menu: Dejte denní jídelníček na web i Facebook

Majitelé a provozovatelé restaurací po celém světě, kteří závodí v získávání nových zákazníků, stále více naskakují do kolotoče online objednávání a rozvozu jídla. A je to pochopitelné. Pokud máte polední menu, denní jídelníček či nápojový lístek na webu nebo na Facebooku, vaše nabídka je dostupná a viditelná v podstatě každému – bez nutnosti navštívit váš provoz. A to pro vás automaticky znamená vyšší šanci na další objednávky. Pramení z toho hned několik benefitů. Víte, jaké jsou výhody umístění vaší nabídky na internet?

Je to opravdu rychlé a jednoduché!

Hned na úvod je třeba říct, že přidání vaší nabídky na web nebo Facebook je opravdu rychlé a snadné. S aplikací iKelp POS Mobile to hravě zvládne i začátečník v oblasti počítačů a moderních technologií. Nemluvě o tom, že taková „nonstop“ viditelná nabídka působí atraktivně a profesionálně. V očích potenciálních zákazníků tak získáte kredit seriózní společnosti, která nic neskrývá.

Kromě toho můžete online lístkem přilákat i lidi, kteří vaši provozovnu dosud nenavštívili. Uznejte, z názvu restaurace člověk jen stěží vyčítá, co mu nabízíte. Takto má šanci seznámit se s vaším menu, a pokud ho něco zaujme, může to být právě tím potřebným podnětem k tomu, aby vás navštívil.

Obrázky vám zajistí prodeje

Není žádné tajemství, že obrázky prodávají. Ví to i mnohé světové řetězce, které se nebojí ukázat svoji nabídku veřejně na internetu. Proč byste to tedy nemohli udělat i vy? Koneckonců, vždyť taková webová stránka nebo fanouškovská stránka na Facebooku může představovat jakousi vizitku nebo vstupní bránu vaší restaurace. Web přitom představuje ideální místo pro prezentaci jídel pěknými fotografiemi – ty mají schopnost přilákat pozornost a podnítit k objednávce nebo návštěvě restaurace více než podrobné texty k jídlům či samotné restauraci.

Polední menu si může objednat každý

Spoléhali jste se doteď při rozvozu jen na menu distribuované do schránek? Ano, jídelníček formou letáku má své kouzlo, ale také nevýhody. Jednak si nemůžete být jisti, že se dostal do každé schránky, nedá se aktualizovat, snadno se v domácnosti ztratí, a tedy v době, kdy ho zákazník potřebuje, není k dispozici. A to ani nemluvě o tom, že se dostane k mnohým, kteří o nabídku vůbec nemají zájem a skončí ihned v koši. Takže jste zbytečně utratili peníze na tisk. Díky veřejně viditelné nabídce na webu nebo Facebooku si u vás bude moct objednat v podstatě každý, bez ohledu na to, jestli se mu leták do schránky dostal, nebo ne.

A to je v dnešní době obrovskou výhodou. Být informačně dostupný zákazníkovi, ať je kdekoliv a kdykoliv to potřebuje. Například mnozí studenti nebo zaměstnanci si dnes objednávají polední menu do škol nebo do práce. A když jim ukážete vaši nabídku online, celý proces jim náramně usnadníte.

Váš personál bude mít více času

Jak souvisí vytíženost vašeho personálu s umístěním vaší nabídky na internet? Dáme vám alespoň jeden příklad:

Příklad: Představte si, že nemáte zveřejněnou nabídku online. Nahrnou se k vám zákazníci, kteří jsou u vás poprvé. Obsluha po chvíli přijde a ptá se, co si dají. Hosté ovšem s výběrem váhají – nabídku mají totiž poprvé před očima. Poprosí tak obsluhu o chvíli času. A to se může klidně znovu opakovat po návratu číšníka ke stolu. Vidíte ten ztracený čas? Pokud byste měli polední menu, jídelníček a nápojový lístek restaurace na webu nebo na Facebooku, zákazníci by si mohli vybrat ještě před příchodem do vašeho podniku. Není neobvyklé, že si dnes zákazníci nejprve prohlédnou denní menu restaurací na internetu a až na základě toho se rozhodnou, do které v daný den půjdou. Váš personál tak může ušetřit čas běháním sem a tam k zákazníkům, kteří už dávno mohli mít vybráno, kdybyste měli online jídelníček.

Přesah s marketingovými aktivitami

Na umístění vaší nabídky na web nebo na Facebook se můžete dívat i z marketingovějšího hlediska. Lze předpokládat, že to zvýší návštěvnost vaší stránky i počet objednávek. Tak můžete velmi efektivně vedle menu odprezentovat širšímu publiku různé akce, věrnostní programy nebo akce spjaté s vaším provozem.

Náš tip: Pokud jde o marketingové aktivity, veďte si evidenci o zákaznících, kterým vaši kurýři vozí jídlo. Jejich přibližný věk, často objednávané jídlo nebo místo doručení vám pomůže s profilováním cílové skupiny pro danou lokalitu. Všechny podobné informace následně budete moct zužitkovat v rámci různých marketingových počinů.

Tip na závěr: Jídelní a nápojový lístek restaurace i na jiných místech

Váš online jídelní a nápojový lístek nemusí figurovat výhradně na vašich stránkách. Jednou z možností je i získávání objednávek prostřednictvím různých externích portálů, jako jsou například Wolt nebo Bolt. V takovém případě je ale důležité, abyste měli ve všech objednávkách pořádek. Jelikož by ruční přepisování objednávek do pokladny bylo pro váš personál časově náročné, doporučujeme vám propojení s aplikací iKelp POS Mobile. Všechny online objednávky tak uvidíte přímo ve vaší pokladně. Kromě toho, že získáte dokonalý přehled o všem a ulehčíte vašemu personálu od časově náročných povinností, si ještě i zajistíte nulové riziko omylů souvisejících s přepisováním. A aby toho nebylo málo, vystačíte si s jediným zařízením.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard