SERIÁL pre používateľov iKelp POS Mobile: Ako ušetriť čas a zároveň zvýšiť tržby?

Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia sa vo všeobecnosti prirodzene boja zmien. Prečo je to tak? Možno za touto skutočnosťou stojí strach z náročnosti nových riešení či absentujúci čas, ktorý by bolo potrebné vyčleniť na prípadne zmeny. Verte či nie, podobné „problémy“, ak to tak teda môžeme nazvať, trápia aj majiteľov a?prevádzkarov reštauračných zariadení. Takíto podnikatelia môžu na jednej strane cítiť, že by to chcelo nejakým inovatívnym spôsobom zvýšiť tržby a ušetriť čas sebe aj zamestnancom, no na druhej strane môžu mať vyššie zmieňovaný strach z toho, ako na to. „Bezbolestnú“ a efektívnu zmenu však predostiera systém iKelp POS Mobile a jeho online objednávanie donášky.

Ako môže online objednávanie donášky ušetriť čas a zvýšiť tržby?

Predstavme si úplne bežnú a prirodzenú situáciu, ktorú dôverne pozná každé reštauračné zariadenie bez možnosti online objednávania donášky. Zákazník zavolá do prevádzky, rozbehaný čašník len tak-tak stihne zdvihnúť telefón a nasleduje približne minútový hovor o tom, čo si zákazník „na dráte“ vlastne objedná. Čo sa deje potom? Po skončení telefonátu musí obsluha doriešiť ďalší manažment spojený s objednávkou, ktorý zahŕňa napríklad dopísanie poznámok, ich prepísanie do pokladničného systému a pripravenie zadania objednávky do kuchyne. Dajme tomu, že tento proces zaberie tým šikovnejším pol minútky.

 donaska-online-objednavanie

Dostali sme sa tak na 1,5 minúty venovanej každej telefonickej objednávke. Vo svojej podstate ide o zanedbateľný čas. Čo keď sa ale takýto scenár zopakuje asi 1000-krát za mesiac? Razom sa stane z nenápadnej 1,5 minúty 25 hodín. Áno, až 25 hodín, ktoré strávi obsluha za jeden jediný mesiac len telefonovaním, resp. vybavovaním telefonických objednávok.

Na zamyslenie: Položte si ruku na srdce. Nie je 25 hodín mesačne priam ideálne ušetreným časom, ktorý dokážete využiť na zvýšenie tržieb vo vašom zariadení? Áno, je! Ako ich teda získať?

Maximálne efektívnym riešením je online objednávanie donášky v rámci systému iKelp POS Mobile. Navyše, táto funkcionalita ponúka veľa výhod nielen pred majiteľov a prevádzkarov reštauračných zariadení, ale taktiež pre samotných zákazníkov.

Výhody online objednávania donášky pre zákazníkov:

  • Možnosť vidieť ponuku v PC/mobile, čo je pohodlnejšie, než predstavovať si ju počas telefonického hovoru.
  • Vybavenie objednávky na pár klikov. 
  • Uchovanie si údajov o zákazníkovi a o adrese doručenia.
  • Možnosť objednať si niečo navyše, čo vám obsluha počas telefonického hovoru nemusí ponúknuť. 
  • Rýchle objednávanie aj v čase obedovej špičky, počas ktorej je zväčša problém dovolať sa do reštauračných zariadení.

Výhody online objednávania donášky pre reštauračné zariadenie:

  • Ušetrenie času, ktorý by musela obsluha venovať vybavovaniu telefonických objednávok.
  • Výrazné zjednodušenie práce – predovšetkým pri využívaní aplikácie Poslíček.

Vedeli ste, že s aplikáciou Poslíček môžu vaši rozvozoví šoféri zavolať zákazníkovi len na jeden klik? Za zmienku stojí tiež rýchla navigácia na jedno kliknutie a prehľad o rozvážaných objednávkach.

  • Získavanie presných štatistík o tom, čo sa predáva a kedy sa to predáva.
  • Možnosť nasadenia cielených marketingových nástrojov – kupónov, akcií, vernostných zliav. 
  • Možnosť prezentovať špeciálne ponuky prostredníctvom objednávkového webu, na čo väčšinou nemá obsluha pri vybavovaní telefonických objednávok čas. 
  • Okamžité odpisy skladových zásob, keďže iKelp POS Mobile je jednoduchý a veľký online systém.

Efektívny a jednoduchý nástroj

Online objednávanie donášky predstavuje efektívny nástroj na ušetrenie času, získavanie nových zákazníkov, znižovanie nákladov a zvyšovanie tržieb prostredníctvom nasadenia cielených marketingových nástrojov. Nemožno opomenúť ani skutočnosť, že jeho zavedenie, rozbehnutie a používanie je skutočne jednoduché.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard