SERIÁL Inspirativní koncepty provozoven: Dopřejte si k dobré kávě i skvělou snídani

Říká se, že ranní ptáče dál doskáče. Na úspěšné „doskákaní“ celého dne stačí některým z nás dát si ráno jen šálek kávy. Někteří to nezvládnou bez vydatné snídaně. A jsou i tací, kteří potřebují jak snídani, tak kávu.

Když však žijeme v době, ve které je čas nedostatkovou komoditou, stihnout připravit snídani a kávu je stále větším a větším problémem pro čím dál víc lidí. Ti jsou pak celý den nepříjemní na své okolí. S řešením tohoto problému přicházejí snídaňové kavárny.

Jde o kavárny, které spojily příjemné s užitečným a nabízejí kromě kávy také snídani. Šetří nejen váš čas, ale i problémy spojené s vymýšlením snídaně, abyste nejedli pořád to samé. Navíc myslí i na ty nejvíc pospíchající, když nabízejí možnost vzít si kávu a snídani s sebou. Není tedy divu, že jsou stále oblíbenější. Tady je několik z nich.

Raňajkáreň Rozprávka, Košice

Krásný, útulný a pohádkový interiér doplněný množstvím knih, obrazů a starožitností vytváří srdečnou atmosféru 19. století. To je Raňajkáreň, galerie a antikvariát Rozprávka, kde se zákaznící cítí skutečně jako v pohádce.

Najdete tu pestrý výběr snídaňových jídel z kvalitních surovin, které jsou velmi chutné, čerstvé a rychle připravené. Naprázdno neodejdou ani celiatici, protože je v nabídce i bezlepková varianta. Zkusit můžete také kávu se sójovým mlékem. Samozřejmostí jsou domácí koláčky. 

Zdroj: Facebook Raňajkáreň Rozprávka

Páni Baklažáni, Nitra

Milovníci zdravé a vegetariánské stravy si přijdou na své u Pánů Baklažánů v Nitře. Ti nabízejí snídaňové menu od 7.00 do 10.00. Najdete v něm sladká i slaná jídla, ale také domácí vegetariánské pomazánky. Zajímavostí je, že tito páni se nekamarádí ani s cukrem a nahrazují ho zdravým slovenským medem.

Kromě možnosti vzít si jídlo s sebou, které mimochodem balí jen do ekobalení, si můžete objednat i domů. A kdybyste chtěli některé suroviny, jež používají, mít také doma ve své kuchyni, stačí si překliknout do e-shopu.

 Zdroj: Facebook Páni Baklažáni

Ranní Ptáče, Bratislava

Nedaleko hlavního nádraží v Bratislavě se nachází Ranní Ptáče, které patří do sítě kaváren Štúr. Jasným důkazem je „všudypřítomnost“ Štúra. Ten vás pozdraví z menu, ze šálku, ze stěn interiéru či dveří toalet.

Můžete se tu posilnit kávou a snídaní, která přijde vhod před toulkami hlavním městem nebo pracovní návštěvou. Pochutnat si můžete na ověřené klasice, ale i na různých specialitách. Vychutnáte si kávu z pražírny Samay Coffe, která je pražená výhradně jen pro síť kaváren Štúr.

 Zdroj: sturcafe.sk

Spižírna 1902, Praha

Milovníci zdravých domácích dobrot, buďte ve střehu – představujeme vám bistro, které si určitě zaslouží vaši pozornost. Spižírnu 1902 najdete v Praze na Vinohradech. Snídani si tu můžete vychutnat od osmi hodin ráno.

Idea podniku je velmi jednoduchá – podávat zdravé, čerstvé a na místě připravované jídlo ze sezonně dostupných surovin. Každé ráno se tu pečou domácí buchty, koláče a různé jiné pečivo. A tak si tu můžete denně vychutnat skvělou snídani nebo zajít na víkendový brunch. Přidanou hodnotou Spižírny je neobyčejný interiér, jehož hlavním motivem je tapeta se vzorem bujné vegetace zakrývající celý strop.

 Zdroj: Facebook Spižírna

Buchta B, Brno

Jestliže jste se v Brně vzbudili s prázdným břichem, běžte na snídani do Buchty B. Během týdne tady už od 6.30 ráno servírují všelijaké dobroty, které zaženou i ten největší hlad. Na svoje si přijdou bezlepkáči, vegani či milovníci sladké i slané snídaně. Samozřejmostí jsou skvělé buchty – tvarohové, makové i povidlové, které si můžete dopřát s kvalitní kávou nebo limonádou.

Zdroj: Facebook BuchtaBCoffee

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard