SERIÁL Inspirativní koncepty provozoven: Když se láska ke kávě spojí s láskou ke zvířatům

Koncept kočičích kaváren vznikl v Asii před více než dvaceti lety a rychle se rozšířil do všech vyspělých zemí světa. Na Slovensku a v Čechách se myšlenka pití dobré kávy ve společnosti přítulných zvířat začala objevovat až v posledních letech. Proto si teď představíme několik kočičích kaváren, které opuštěným kočkám daly nový domov.

TIP: Jestliže jste milovník koček, ale aktuálně tyto kavárny kvůli karanténě nemůžete navštívit, přidejte si je na svůj seznam míst, které určitě chcete vidět. Popřípadě zkuste do některé z provozoven zavolat a zeptat se, jestli nepotřebují pomoc s dočasným (nebo trvalým) umístěním koček z kavárny. Pokud trávíte v této době hodně času doma, terapeutické účinky huňatých mazlíčků by vám tyto chvíle určitě zpříjemnily.

Mačkafé, Bratislava

Jednu z nejznámějších a nejoblíbenějších kočičích kaváren najdete v Bratislavě. Je jí Mačkafé a její hlavní prioritou je spojení příjemného s užitečným – nabízí lidem pohodu a relax a zároveň pomáhá zvířatům v nouzi. V Mačkafé se potkává komunita lidí, které není lhostejný osud opuštěných nebo týraných zvířat. Příjemný interiér kavárny je plně přizpůsobený potřebám koček a i od hostů se požaduje, aby se ke zvířátkům chovali uctivě a plně je respektovali.

Mačinézy, Bratislava

V bratislavském Starém Městě se nachází asi nejznámější kočičí kavárna na Slovensku – Mačinézy. Za tímto projektem stojí dvě mladé Slovenky, které se rozhodly poskytovat kočkám dočasný domov. V principu to funguje tak, že si berou kočky z útulků, starají se o ně a pokoušejí se jim najít nového majitele. Zákazníci kavárny si při dobré kávě můžou vychutnat i přítomnost přítulných koček, popřípadě si některou z nich adoptovat. Příjemnou atmosféru kavárny pomáhá dotvářet i vkusný dřevěný nábytek nebo obrazy různých umělců na stěnách, jež si můžou zákazníci koupit.


Zdroj: Facebook Mačacia kaviareň Mačinézy

Cat Café Club, Poprad

V Scherfelové ulici v Popradu se nalézá klub, ve kterém si kromě výborné kávičky, dobrého vínka a skvělých koláčů můžete užít i spokojené kočičí předení. Kočky se v prostoru volně pohybují, a tak si jejich přítomnost dosyta vychutnáte. Cat Café Club pomáhá zlepšovat psychický stav lidí formou interakce mezi člověkem a zvířetem. Zajímavostí je i to, že nejde o klasickou kavárnu – v klubu vás rádi pohostí, ale ceník tu nenajdete. Je totiž jen na vás, jakým finačním darem podpoříte jejich činnost.


Zdroj: Facebook Cat Café Club Poprad

Kavárna Kočičí, Praha

Jestli si rádi vychutnáváte dobrou kávu a zároveň jste také milovníkem koček, určitě navštivte i Kavárnu Kočičí v historickém centru Prahy. Vegetariánský podnik nabízí vegetariánské, veganské i raw dobroty, dokonce každý den i polévku z vlastní kuchyně. O pohodovou atmosféru se tu stará devět koček, se kterými se můžete pomazlit.


Zdroj: kavarnakocici.com

Pelíšek – kočičí kavárna, Brno

Brněnský Pelíšek nabízí nejen skvělou výběrovou kávu a domácí zákusky, ale především i adopci koček. Všechny kočky v kavárně pocházejí z útulku a v Pelíšku čekají na svůj nový domov. Tato kavárna představuje útulné místo nejen pro kočky, ale i pro lidi, kteří mají rádi přítomnost domácích mazlíčků a pohodovou atmosféru.


Zdroj: Facebook Pelíšek – kočičí kavárna

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard