Propojte restaurační systém a donášku s přepravními společnostmi

Restaurační systém moderního gastro podniku by měl jednoznačně nabízet i donášku jídla. Jak to ale celé vyřešit po logistické stránce? Jednou z možností je využití služeb kurýrních a přepravních společností.

Rozvoz jídel jako důležitá součást restauračního systému

Skutečnost, že by rozvoz jídel měl být součástí restauračního systému každé moderní restaurace, potvrzuje i pandemická situace. Ta nemilosrdně vyselektovala gastro podnikatele do dvou skupin. Zatímco členové té první dokázali nelehkou situaci ustát, pro druhou skupinu představovala krize existenční problémy. A v obou případech sehrál nesmírně důležitou roli právě rozvoz jídel – konkrétně jeho přítomnost, resp. nepřítomnost v daném provozu.

Proč je donáška jídla tak důležitá?

Situace během pandemie donutila gastro podnikatele přesunout jejich byznys z prostorů restaurace doslova a do písmene do obývacích pokojů zákazníků. Buď jste tedy nabízeli donášku jídla, nebo jste najednou prostě neexistovali na mapě.

Podniky, které měly v té době již zaběhnutý rozvoz, se dokázaly dané situaci přizpůsobit. Restaurace, jejichž zkušenosti s donáškou jídla byly prakticky nulové, to ovšem měly podstatně složitější. Na rozvoz jídel totiž potřebujete minimálně jedno auto plus pracovní sílu. A ani jedno z toho není zadarmo. Na druhé straně, tuto logistiku lze „obejít“ díky kurýrním a přepravním společnostem.

Restaurační systém propojený s přepravními společnostmi

Existují kurýrní a přepravní společnosti fungující jako online platformy, s kterými dokážete propojit váš restaurační systém. Ve výsledku to bude vypadat asi tak, že bez vlastního auta a řidiče budete mít zastřešenou donášku jídla. Jako příklady můžeme uvést firmy Wolt a Bolt nebo platformu foodora.cz.

Jak to funguje?

Představte si to celé jako jednu velkou sociální síť, v jejímž rámci fungují kurýři i taxikáři daných společností. Ti mají nainstalovanou aplikaci, díky které dokážou rychle zareagovat na poptávku restaurace na rozvoz jídla v jejich okolí. Vy tedy restauraci přijmete objednávku od vašeho zákazníka, připravíte jídlo, na vybrané online platformě zadáte poptávku na rozvoz a kurýr, resp. taxikář si od vás vyzvedne objednávku, kterou doručí koncovému zákazníkovi. No a pokud používáte vhodný restaurační systém, například iKelp POS Mobile, všechny zmíněné procesy se budou dít automaticky – vy nemusíte dělat v podstatě nic. Lze jen sledovat, jak se vám díky rozvozu jídel zvyšují tržby. Obzvlášť potěšující je, že využitím kurýrních systémů v kombinaci s tím správným softwarem se to celé dá rozjet s nulovými vstupními náklady a velmi jednoduše – téměř „na jedno kliknutí“.

Komu se vyplatí propojit restaurační systém s přepravními společnostmi?

Podnikatele, kterým se vyplatí propojit restaurační systém a donášku jídla s přepravními společnostmi, můžeme zařadit do dvou kategorií. V ideálním případě by se však mělo jednat o restaurace ve větších městech, kde je hustota obyvatelstva schopna generovat dostatečnou frekvenci objednávek, aby bylo takové propojení skutečně výhodné.

Komu se vyplatí propojit restaurační systém s přepravními společnostmi?

  • Začínajícímu podniku – například restauraci z garáže, která nemusí od samého počátku řešit koupi auta, najmutí řidiče a další s tím související náležitosti.
  • Jakémukoli stávajícímu podniku, který chce začít s rozvozem – například restauraci, která chce rozšířit oblast svého podnikání o donášku jídla, ale zároveň nechce zpočátku investovat do koupě auta a dalšího zaměstnance.

Tip na závěr: Pokud se rozhodnete pro využití rozvozu jídla od společností jako foodora.cz, Wolt, Menicka.cz nebo Bolt, doporučujeme vám restaurační systém iKelp POS Mobile. Jelikož je propojen se všemi dominantními poskytovateli podobných služeb na území Česka a Slovenska, pomůže vám zefektivnit celý proces. Například i tím, že dokáže zastřešit online objednávání. Vás tak osvobodí od nutnosti vyřizování telefonických objednávek, čímž ušetříte nemalé množství času.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard