Profitujte ve vaší restauraci z organizace akcí

Zisky vaší restaurace se nemusí skládat pouze z prodejů poledního menu, útrat stálých štamgastů či večerních posezení nových i stálých zákazníků. Skvělou příležitostí, jak zvýšit profit vašeho podniku, je například také organizace akcí. Může se jednat o různé události, ze kterých lze profitovat po celý rok – bez ohledu na roční období. Kromě toho, že vám dáme několik konkrétních tipů na zajímavé „eventy“, nevynecháme ani jejich hlavní výhody pro vaši provozovnu.

1. Oslava narozenin jako TOP akce

Potenciál pořádání narozeninových oslav ve vaší restauraci je opravdu velký. Pokud k tomu máte prostory, například malý salonek, nebo dokážete útulně uzavřít společnost, směle do toho. Dejte široké veřejnosti vědět, že u vás zorganizujete tu nejlepší oslavu narozenin. A to tak, že se její hlavní protagonisté nebudou muset o nic starat.

V rámci promo komunikace argumentujte tím, že všechno uděláte za ně. Všichni jistě dobře ví, že pořádání oslav v domácích podmínkách má svá úskalí. Příprava prostředí, vaření, pečení, úklid a tak dále. Když si máme představit, že bychom to realizovali u sebe v obýváku, hned se nám z toho zatočí hlava. A jinak to nebude ani s vašimi potenciálními hosty, kteří jistě raději přijdou na svou oslavu k vám. Koneckonců, proč by si zbytečně přidávali starosti se vší tou přípravou a úklidem? Navíc jim u vás nebude hrozit, že dojdou oblíbené pochoutky či nápoje.

A co tím získáte vy? Kromě toho, že taková akce může být pro váš podnik nesmírně zisková, se u vás s největší pravděpodobností objeví mnoho nových tváří. Hlavní oslavenec sice může být váš stálý host, ale jeho příbuzní a přátelé k vám možná zavítají poprvé. Když zjistí, že u vás panuje skvělá atmosféra doprovázená chutným jídlem, určitě to nebude jejich poslední návštěva. Využijte toho ve váš prospěch!

Náš tip: Nezapomeňte na dekorace a ozdoby na oslavu

Věřte nebo ne, určitě se vám vyplatí investovat do pěkných dekorativních doplňků a ozdob, kterými vyšperkujete vaši restauraci na oslavy. Když se totiž fotky z jednotlivých oslav dostanou na sociální sítě, jejichž sílu vám pravděpodobně nemusíme připomínat, všichni budou vidět tu překrásnou výzdobu. I to může být jeden z hlavních faktorů, proč vás další lidé osloví se zájmem o uspořádání oslavy ve vaší restauraci.

2. Firemní večírek, maturity, promoce, svatby a jiné

Téměř vše, co zmiňujeme v předchozích řádcích, se dokonale vztahuje i na jiné události. Totožné výhody můžete vytěžit například i z pořádání firemních večírků či posezení u příležitosti maturit nebo promocí. Když ale budete umět vaše interiérové prostory opravdu pěkně vyzdobit, možná si váš podnik vyberou i novomanželé na svou svatební hostinu.

3. Tématické večery k vyplnění týdne

Mnohé restaurace bojují se slabými příjmy uprostřed týdne. Sice se prodávají obědy, ale mimo polední špičku zůstane jaksi „ticho“. Všechno se zlepší, když přijde pátek a sobota. Proč byste ale nemohli profitovat kdykoli během týdne? Pomozte si tematickými večery. Toto jsou naše konkrétní tipy:

  • Kvízové úterý – dělejte ve vaší restauraci každý týden zajímavé znalostní kvízy. Za účast můžete například vybírat symbolické vstupné. I kdybyste ale nechali volný vstup, očekávejte slušné tržby. Vědomostní kvíz může totiž klidně trvat i 2 hodinky, během kterých vaši účastníci dostanou nejen žízeň, ale i vyhládnou.
  • Rodinná středa – co takhle vytáhnout v týdnu rodinky s dětmi na rodinnou večeři? Jak na to? No přece vylepšenou nabídkou. Vyzkoušejte například nabídnout ke 2 jídlům každou dětskou porci za poloviční částku. V rámci promování akce se můžete opět opřít o to, že nikdo z rodiny nebude muset ve středu večer uklízet ani mýt nádobí. Nebo jednoduše argumentujte tím, aby si lidé udělali i uprostřed pracovního týdne čas na své nejbližší.
  • Sportovní čtvrtek – jelikož se pomaličku blíží víkend, vyzkoušejte na něj naladit i vaše zákazníky. Dalším skvělým tematickým večerem může být sportovní čtvrtek. Organizujte u vás sportovní turnaje – například ve stolním fotbale, kulečníku, bowlingu nebo šipkách.

Vidíte? Možností máte opravdu nespočet. Stačí jen trochu zapojit fantazii a určitě na něco přijdete. V pátek nebo v sobotu zase můžete dělat karibské nebo latino noci s hudbou. Nebo si můžete vyčlenit jeden den v týdnu například na karaoke.

4. Sledování sportovních přenosů

Blíží se finále fotbalové Ligy mistrů? Nebo se budou konat Mistrovství světa v ledním hokeji? Nepromeškejte tyto skvělé příležitosti a pozvěte vaše fanoušky na sociálních sítích a lidi z databáze kontaktů ke sledování sportovních přenosů. Dejte jim možnost rezervovat si u vás stůl. Nabídněte jim během sledování zajímavé akce ve stylu „Happy Hour“. Pamatujte, že s úspěchem oblíbeného týmu roste i chuť fanoušků k jídlu a pití. A to je opět jen a jen vaší výhodou.

5. Speciální nabídky během speciálních dnů

Co si pod tím představit? Dejme tomu, že za pár dní bude Valentýn, případně Den dětí, Den matek nebo Den otců. Je podivuhodné, že to mnoho restaurací ani nezaregistruje. Odlište se od vaší konkurence a získejte si lidi na vaši stranu. Zatímco na Valentýna můžete udělat slevu na večeři pro páry, v rámci Dne dětí, matek a otců k sobě můžete pozvat na zvýhodněnou nabídku celé rodiny.

6. Sezónní nebo příležitostné události

A pozornost si zaslouží ještě jeden typ akcí. Obecně řečeno, jedná se o takzvané sezónní nebo příležitostné události. Ve vaší restauraci můžete například vítat léto (akcí na pivo a jiné osvěžující nápoje) nebo i zimu (akcí na kávu, čaj, horkou čokoládu, svařené víno a podobně). Dále můžete pořádat vánoční večírky nebo halloweenské párty. V rámci nich se nezapomeňte opřít o tematickou výzdobu, se kterou můžete slavit úspěch i na sociálních sítích. A takto si můžete hledat příležitosti opravdu během celého roku.

Tip na závěr: Nepodceňte přípravu na akce

Akce, jaké popisujeme v předchozích řádcích, mohou vaší restauraci bezpochyby zajistit profitování po celý rok. V rámci jejich organizování byste však neměli podcenit přípravu. Počítejte s tím, že ve vašem podniku bude najednou vysoká koncentrace zákazníků, kteří budou očekávat dobrý servis. A v takových situacích je nutná maximálně rychlá obsluha. Díky moderním funkcím, jakými jsou například inteligentní stoly, to vašim lidem na place můžete náramně usnadnit. Tak se tedy dobře připravte a hurá do pořádání akcí!

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard