Viete, čo je Kitchen Display System? Ako vám môže uľahčiť prácu?

Chaos v kuchyni je niečo, čo nechce zažiť hádam žiadny majiteľ či prevádzkovateľ reštaurácie, bufetu alebo foodtracku. Keď totiž nastane, ste len krôčik od nespokojnosti vašich zákazníkov. Väčšinou býva príčinou zabudnutých, neskorých či popletených objednávok. Nehovoriac o tom, že váš personál je v takých prípadoch plný negatívnych emócií. Ako tomu všetkému predchádzať? Skvelým riešením môže byť Kitchen Display System. Prezradíme vám, ako si vďaka nemu môžete uľahčiť prácu vo vašom podniku, predovšetkým v kuchyni.

Ako to vyzerá vo vašom podniku?

Zoberieme to však pekne po poriadku. Najprv sa pozrieme, ako to vyzerá vo vašom podniku. Hovoríme o objednávaní, príprave jedál a vydávaní hotových objednávok.

Začíname objednávaním

Zapisujú si vaši čašníci objednávky na papieriky a následne ich nosia za bar a do kuchyne? Alebo používajú Mobilného čašníka? Prípadne si u vás hostia objednávajú pri objednávkovom okienku? V zásade je to úplne jedno. Prečo? Vysvetlíme si to za barom a v kuchyni.

Pokračujeme za bar a do kuchyne

Bez ohľadu na to, akým spôsobom sa dostanú objednávky vašich hostí za bar alebo do kuchyne, sa z nich stávajú takzvané bony. Väčšinou majú podobu ručne písaných alebo tlačených papierikov, ktoré sa následne zoraďujú na stôl alebo magnetickú tabuľu podľa času objednania. Áno, presne tak, ako to môžete vídať napríklad aj vo filmoch. Kuchyňa podľa nich vie, v akom poradí má chystať jednotlivé objednávky.

Končíme u zákazníka

Keď je objednávka pripravená, čašník ju prevezme a odnesie zákazníkovi. V prípade bufetov či foodtruckov, ktoré fungujú na princípe výdajových okienok, dôjde buď k zvolaniu čísla objednávky, alebo v lepšom prípade k jeho zobrazeniu na displeji.

Je to takto v poriadku?

Väčšina reštauračných zariadení by vám povedala, že áno. Prečo by aj nie, keď fungujú pravdepodobne tak isto. To však neznamená, že sa to nedá robiť oveľa efektívnejšie. Takýto scenár má totiž aj svoje negatíva.

Predstavte si, že sa vám v čase obednej alebo večernej špičky objaví v kuchyni 20 a viac bonov. Odhliadnuc od toho, že papieriky sa môžu kedykoľvek rozhádzať, je potrebné poukázať na ich obrovskú neefektívnosť. Čo tým myslíme? Napríklad v jednotlivých bonoch sa môžu skrývať tie isté jedlá, prípadne prílohy. Dajme tomu, že fritéza pripravuje jednu porciu hranoliek z prvej objednávky, pričom kuchár ani len netuší, že v desiatej či dvadsiatej objednávke v poradí taktiež figurujú hranolky. Namiesto toho, aby sa chystali všetky hranolky naraz, sa teda budú chystať neefektívne po jednej porcii.

Chyba kuchyne? Nepovedali by sme. Tá totiž pracuje podľa svojich možností. Chyba manažmentu a organizácie, resp. nedostatočné technické vybavenie? To skôr. Ako sa to teda dá robiť efektívnejšie? No a presne v tomto bode sa dostávame k vyššie zmieňovanému Kitchen Display Systemu.

Kitchen Display System ako hrdina každej kuchyne

Laicky povedané, Kitchen Display System predstavuje akúsi modernú náhradu ručne písaných a tlačených bonov. Vďaka nemu sa všetky bony zobrazujú prehľadne na obrazovke – v poradí, v akom vznikli. Dokonca pri nich môžete vidieť, koľko času ubehlo od ich vytvorenia. Nestane sa teda, že by sa vám jednotlivé bony v kuchyni rozhádzali. A už vôbec sa nestane, že by vaša kuchyňa pracovala neefektívne. Kitchen Display System totiž dokáže spočítať, koľko rovnakých jedál, prípadne príloh figuruje medzi bonmi. Zamestnanci kuchyne tak budú vedieť, že nemajú pripravovať len jednu porciu hranoliek, ale napríklad rovno tri.


Kitchen Display System. Zdroj: iKelp

Každá sekcia kuchyne s vlastným Kitchen Display Systemom?

Keď vlastníte alebo prevádzkujete veľké, resp. často navštevované reštauračné zariadenie, mohla by vás zaujať myšlienka viacerých displejov do jednej kuchyne. Pokiaľ máte kuchyňu rozdelenú na sekcie – napríklad na sekciu príloh, omáčok a podobne –, odporúčame vám displej do každej sekcie zvlášť. Zefektívnite tak procesy prípravy jedál v maximálnej možnej miere. Členovia vášho personálu totiž nebudú musieť behať hore-dole za jednou obrazovkou a budú sa môcť koncentrovať na prácu.

Automatické prepojenie s Bufetovým systémom a výdajom jedál

Ako bonus na záver vám prezradíme, že funkcionalita Kitchen Display System automaticky spadá pod váš Bufetový systém. Že ho ešte nevyužívate? Tak to musíte veľmi rýchlo zmeniť! Neviete totiž, o čo všetko prichádzate. V každom prípade, Kitchen Display System pracuje úplne dokonale napríklad s funkciou Výdajného displeja. Hneď ako kuchyňa dokončí prípravu jedla a klikne na tlačidlo hotovo, zákazník vie, že si môže svoju objednávku vyzdvihnúť. Túto informáciu dostane buď prostredníctvom obrazovky – výdajného displeja v prevádzke –, alebo cez svoj mobilný telefón.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard